Waar gaan we naar toe in 2021?Gezicht op de camping, deels verscholen in het bos, vanaf een route naar Mont Pelvoux. Foto Stef van Roy

Ailefroide,  Écrins, Frankrijk

Let op! De camping is vol! Kom dus niet naar het trefkamp als je geen reservering hebt gemaakt! 
 
19 juli t/m 15 augustus 2021

Het Bergsport Trefkamp strijkt dit jaar neer op een van de mooiste campings in het Franse alpengebied: Camping d'Ailefroide, gelegen op 1500 m hoogte in het Parc d'Écrins. Samen op avontuur, jong tot oud(er), zelforganiserend en zelfverzorgend met eigen vervoer. Op een centrale plek wordt elke avond koffie / thee gedronken en worden plannen gesmeed. De ruime camping van 17 hectare heeft zowel veld als bos. Er zijn er geen vaste plaatsen en het uitzicht op de bergen is adembenemend. 's Avonds kan er een vuurtje gestookt worden en dat is prettig, want hoewel het gebied in de zomer over het algemeen droog en zonnig is (gemiddeld 300 dagen zon per jaar) met temperaturen tot 30 graden, kan het 's avonds flink afkoelen.

De camping is een ideale uitvalsbasis voor (hutten-) tochten naar bijvoorbeeld de refuges du Pré de Madame Carle (1874m) , des Ecrins (3170m) , du Glacier Blanc (2550m) , du Sélé (2510m) of de refuge du Pelvoux (2704m) of naar het mooie lac de l'Eychauda voor een frisse duik. Bij de camping is een winkeltje en in het naastgelegen dorpje Ailefroide o.a. een hotel (Hôtel Engilberge) twee restautants, een buitensportzaak en een café. Op 2 km afstand ligt het dorpje Saint Antoine en een bushalte.

Hut aan de voet van de Glacier Blanc, een van de twee grote gletsjers van de Écrins


Er is een klimschool en er kan vanuit de camping of het nabijgelegen (5 km) Vallouise op ieder niveau worden geboulderd, geklommen, gemountainbiket, gecanyond, gekayakt, paardgereden, etc. Interessante uitstapjes in de buurt zijn de Romeinse stad Briançon, de abdij van Boscodon, de zilvermijnen van Argentière en de Jardin botanique alpin op de Laurentspas (2100m).

Prijs: Volwassenen €1, kids €0.50 pppd plus camping: €7,40 (volw.), €3,60 (0-12 jr) pppd.
 
Kijk voor meer informatie op de andere pagina's van het menu (op de telefoon is het menu het grijze balkje bovenaan) 

.