Waar gaan we naar toe in 2024?


Bovec, Slovenië

Update 14 juni 2024: Het Trefkamp is vol!! stuur een mailtje als je op de wachtlijst wil.

Dit jaar bestaat het NIVON precies 100 jaar, en het Bergsport Trefkamp meer dan een halve eeuw. 51 jaar om precies te zijn. We gingen in die 50 jaar naar Zwitserland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Noorwegen... maar nog nooit naar Slovenië!
 
 

14 juli t/m 10 augustus 2024

Het Sloveense Bovec staat bekend als paradijs voor liefhebbers van buitensporten. Dit plaatsje ligt midden in de ongerepte natuur van de Julische Alpen en wordt omringd door indrukwekkende bergen. 


Langs het dorp Bovec stroomt het kolkende water van de groenblauwe Soča rivier. Loop over een van vele bruggetjes over het water en laat je betoveren door de prachtige smaragdgroene kleur van het water.  De Soča Trail is een 25 kilometer lange wandelroute langs de rivier maakt deel uit van de Alpe Adria Trail en begint bij de bron van de Soča. Het hoogtepunt van deze wandeling zijn de vele hangbruggen, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de rivier. In het zomerseizoen rijdt er een bus tussen Bovec en Kranjska Gora, waardoor je de wandeling makkelijk in kunt korten.

De Koca Na Mangrtskem Sedlu is een hut op 1900 m en is te bereiken met auto (tol) en bus vanuit Bovec. Van daaruit kun je bijvoorbeeld wandelen naar de Mangart top (2055 m) in Italië.

Met de bus of auto naar Ticarjev Dom Na Vršicu hut (bus Vršic pas1600m). Vanuit de hut een mooie rondtocht naar de Prisojnik (2547m), een rustiger rondje naar de Kraj Sten (2300m) of, nog eenvoudiger, de Col de Vrsic (1737 m). Of heen en weer naar het prachtige uitzicht van de Slemenova Špica (1900 m)
De hoogste berg van Slovenië is de Triglav (2864m). Liefhebbers kunnen vanuit Trenta (bus vanuit Bovec) een tweedaagse huttentocht maken, bijvoorbeeld via de Koca Na Dolicu. Ook als je niet helemaal de berg op wil is dat zeer de moeite waard.

Op tien minuten lopen vanuit de camping ligt de Kanin berglift. Het is alleen niet zeker of deze lift deze zomer in bedrijf zal zijn. De lift zou je op ruim 2200 meter hoogte naar het indrukwekkende karstgebergte brengen. Zo niet, dan wordt het wandelen (daar zijn we sowieso voor gekomen). Er zijn wandeltochten te maken naar bijvoorbeeld de Monte Canin of naar het Presteljenik Window, waar zich een natuurlijk doorkijkje door de rotsen heeft gevormd. Ook huttentochten zijn mogelijk naar bijvoorbeeld de Rifugio Celso Gilberti. 

Prijs exclusief camping: Volwassenen €1, kids en jongeren t/m 21 jaar €0,50 pppd. Niet-NIVON-leden betalen eenmalig €7; onder 22'ers €3,50.
 
Kijk voor meer informatie op de andere pagina's van het menu (op de telefoon is het menu het grijze balkje bovenaan).

.