Waar gaan we naar toe in 2023?


Queyras, Frankrijk

Het is eind november 2022, we kijken terug op een zeer geslaagd bergsport trefkamp 2022, lees bijvoorbeeld dit verslag, maar het nieuwe jaar lonkt. Waar gaan we naar toe in het jubileumjaar van het Bergsport Trekamp. Jubileumjaar? Jazeker, het Bergsport Trefkamp bestaat volgend jaar precies 50 jaar! Het eerste "open bergsport kamp", een experiment van een aantal bergsportpioniers van het NIVON, vond plaats in 1973, en ging naar het Zwitserse Évolène. Met maar liefst 150 personen. It started with a bang. Verliep dit eerste trefkamp geheel vlekkeloos? We denken van niet, maar hebben nog geen verslag uit de eerste hand gevonden. Was je erbij? Of ken je iemand die erbij was 50 jaar geleden en ons iets kan vertellen? Stuur een mailtje
 

 
16 juli t/m 12 augustus 2023

Het bergsport trefkamp zit aan zijn max. Zin in!!

Het Bergsport Trefkamp strijkt dit jaar neer in een van de mooiste plekken van het Franse alpengebied: Camping aux milliards d'étoiles, gelegen op 1450 m hoogte in de Queyras, het zonnigste gebied van Frankrijk. Samen op avontuur, jong tot oud(er), zelforganiserend en zelfverzorgend met eigen vervoer. Prachtige bergen, weinig skiliften en lekker eten in het Frans-Italiaans grensgebied. Bij de treftent wordt elke avond koffie / thee gedronken en worden plannen gesmeed.

De Queyras is een van de meest geïsoleerde gebieden van Frankrijk, omringd door hoge bergen aan alle kanten. De bergen gaan tot net boven de 3000 m en er zijn geen gletsjers. Sommige van die 3000'ers zijn trouwens relatief eenvoudig te bedwingen. Het gebied is lange tijd Italiaans geweest, en dat merk je aan de sfeer - en het eten, die doen denken aan die van de Maritieme Alpen in Italië. Het hoogste dorp van Europa ligt in dit gebied, San Véran. De camping is omringd door een rijke flora en fauna, aan een beekje, met dorpjes dichtbij. Kijk bij de foto's voor een impressie.

Op de camping is een bistro (koffie!) en een restaurant (pizza!) en elke ochtend komt de bakker met vers brood. Er is een wasmachine en droger. De camping heeft veel schaduw en aan de rand ligt de rivier de Guill. Er stroomt ook nog een klein beekje door de camping.
Het dorpje Aiguilles ligt op 800 meter van de camping, stroomafwaarts. Er is een pad binnendoor om er te komen. Daar is een zwembad, een kleine supermarkt, drogist, post, café, restaurant, en VVV. Het grotere dorp Abriès, stroomopwaarts, ligt iets verder weg, maar ook binnendoor aan te wandelen. Kort ritje met de auto. Is een erg mooi dorp. En verder zijn er natuurlijk heel veel mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld op het grensgebergte tussen Frankrijk en Italië en iets verder rond de Monte Viso (3841 m). De prachtige hut, Lago Verde, ligt net in Italië. Vlakbij de camping ligt een grote kennel met allerlei poolhondenrassen, die leuk is om te bezoeken.

Prijs: Volwassenen €1, kids €0,50 pppd plus camping: €6,50 (volw.), €4,40 (3-12 jr), auto €3 per dag (tarieven 2022).
 
Kijk voor meer informatie op de andere pagina's van het menu (op de telefoon is het menu het grijze balkje bovenaan).

.