Waar gaan we naar toe in 2018?Dolomieten, Italië

De Dolomieten zijn zó bijzonder dat ze door de Unesco tot werelderfgoed zijn uitgeroepen. Loodrechte rotsformaties, kristalheldere meren en fantastische bloementapijten zorgen ervoor dat dit een van de meest geliefde bergwandel gebieden ter wereld is. Al jaren proberen we om hier een bersporttrefkamp te organiseren, en nu is het ons gelukt om er een geschikte camping te vinden. 

Hoog in het Val di Zoldo rijst de Monte-Pelmo op, die lokaal bekend staat als ‘de troon der goden’. Daar gaan wij niet op zitten, maar wel zitten we eerste rang op camping Palafavera, op een paar kilometers afstand van het dorpje Mareson-Pecol. De camping ligt op ruim 1500 meter, en voor wie dat niet hoog genoeg vindt is er een stoeltjeslift tegenover de camping, die je naar een hoogte van 1900 meter voert. Op een half uur rijden ligt de Marmolada groep, de hoogste berg van de Dolomieten, waar een kabelbaan tot 3265 meter gaat. Lopen kan hier natuurlijk overal fantastisch, zoals rondom de Monte Pelmo, maar ook wielrenners en mountainbikers komen hier volop aan hun trekken. 

De camping ligt ongeveer halverwege de Alta Via 1, een meerdaagse bergwandeltocht van ca 150 km, die van het noord naar zuid over de Dolomieten voert. In de buurt zijn meerdere lange klimroutes te vinden, vanaf moeilijkheidsgraad 3 en 4. En via ferrata’s? die zijn hier uitgevonden! En hoewel we natuurlijk geen mooi weer kunnen garanderen, staan de Dolomieten wel bekend om hun zonnige klimaat. Onze treftent staat er klaar, met elke avond koffie, thee en nieuwe ontmoetingen, om er plannen te smeden voor de volgende dag. 

De camping beschikt over een kleine winkel, een voetbalveldje, een speeltuintje en mogelijkheden voor volleybal en tafeltennis. Tegenover de camping zijn er twee restaurants te vinden. Helaas beschikt de camping niet over de mogelijkheid om er huisjes of vooropgezette tenten te huren. 

Het trefkamp wordt georganiseerd van 14 juli tot 19 augustus.