Waar gaan we naar toe in 2019?


Brenta-Adamello, Italië

20 juli t/m 18 augustus
Camping Fae’,  Sant'Antonio di Mavignola.

Het trefkamp is inmiddels van start gegaan! Opgeven is niet meer mogelijk. Als je nog wil komen dan kan dat, maar vergeet niet de camping te reserveren, het kan druk zijn in augustus!

Langs de zuidelijke, en dus zonnige rand van de Alpen liggen twee totaal verschillende gebieden vlak naast elkaar. Gescheiden door het Val Rendena ligt in het oosten het Brenta Dolomieten massief, en in het westen het  Adamello-Presanella gebergte. In de uit zacht kalksteen opgebouwde Brenta Dolomieten torenen loodrechte wanden en spectaculaire rotsformaties tot 3000 meter hoog boven het dal uit. Een uitgebreid netwerk van klettersteigroutes voert hier van hut naar hut, maar ook zonder te klimmen zijn hier meer dan voldoende mogelijkheden om het gebied te verkennen. .
In het westen ligt de grootste gletsjer van de Italiaanse Alpen, op de flanken van de uit hard graniet bestaande Cima Presanella, die maar liefst  3.558 hoog reikt. In dit uitgestrekte natuurgebied leeft de laatste populatie bruine beren van de Alpen. Vanaf Pinzolo leidt het schitterende Val di Genova dit gebied in, aan beide kanten geflankeerd door tientallen meters hoge watervallen.Het  nationale park Adamello-Brenta is één van de grootste beschermde gebieden in de Alpen
Tussen deze gebieden in, enkele kilometers ten noorden van Pinzolo, en vlakbij het dorpje Sant Antonio di Mavignola,  bevindt zich Camping Fae’, waar wij in 2019 zullen neerstrijken. Het wordt hier nog moeilijk om elke dag weer te kiezen welke kant we opgaan!
En is het toch een keer slecht weer? Dan rij je in een goed uur naar Arco, een paradijs voor klimmers, met talrijke klimroutes en klettersteigs. Het Gardameer is dan nog maar een klein eindje verder.
De camping beschikt over een bar, een winkeltje, een voetbalveldje en tafeltennis gelegenheid.  Op minder dan een kilometer van de camping zijn er meerdere restaurants en een kleine supermarkt te vinden. In onze treftent staat weer elke avond koffie en thee klaar, om er samen plannen te maken voor de volgende dag.