Over het bergsporttrefkamp


Het bergsporttrefkamp van het NIVON

Waar het bergsport trefkamp dan ook naar toe gaat, van één ding kun je zeker zijn: het is een prachtig wandelgebied ergens hoog in de Alpen. Al jaren bezoeken we ieder jaar weer een andere camping, liefst rustig en hoog in de bergen gelegen. De de afgelopen jaren bezochten we onder andere de Franse Queyras en de Vanoise, de Italiaanse Gran Paradiso, en het Oostenrijkse Grossglockner gebied. Zo kun je elk jaar weer een nieuw gebied leren kennen, ontmoet je oude vrienden, en maak je nieuwe, om samen mee de bergen in te gaan.

Hoe werkt het bergsporttrefkamp? 

De organisatie zorgt voor de treftent, waar elke avond koffie en thee wordt verzorgd. Als deelnemer zul je zelf, indien nodig, de camping moeten reserveren. De tochten die we maken worden door de deelnemers zelf georganiseerd. Zo ben je er altijd zeker van dat je een tocht kunt ondernemen die op jouw niveau ligt, van lichte bergwandelingen tot aan meerdaagse huttentochten. ‘s Avonds kun je bij praten in de treftent, en maak je plannen voor de volgende dag. Elke vrijdag zetten we de brandertjes in de kring, en wordt er gezamenlijk pannenkoeken gebakken, altijd weer een feest voor de aanwezige kinderen!

Wat kost het bergsporttrefkamp?

Buiten de kosten van de camping zelf betaal je een bijdrage aan de organisatie. Deze bedragen momenteel 1 euro per persoon per dag. kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Kinderen ouder dan 12 jaar betalen 0.50 Euro per persoon per dag. Niet NIVON leden betalen ook nog een éénmalige bijdragen van 7 euro per persoon, voor volwassenen en 3.50 per persoon voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Hoe kan ik mij opgeven voor het bergsporttrefkamp?

Op de pagina 'geef je op!' kun je het opgave formulier invullen. Het bergsporttrefkamp kent tot nu toe geen limiet aan het aantal opgaven, maar als de camping vol is zijn wij het natuurlijk ook.

Wie komen er op het bergsporttrefkamp? 

Iedereen is welkom op het bergsporttrefkamp, ook niet NIVON leden. Alle leeftijden zijn welkom. De leeftijd van de deelnemers varieert van 5 tot 75 jaar! Het bergsporttrefkamp wordt altijd in een hoog alpiene omgeving georganiseerd. Tochten maken in deze omgeving is niet altijd zonder gevaar. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij over de uitrusting en de ervaring beschikken om op op verantwoorde wijze in de bergen te kunnen wandelen.