Meer informatie

De camping

Alle benodigde informatie over de camping is te vinden op hun eigen website: www.campingpalafavera.com

Reserveren

Reserveren voor de camping zul je zelf moeten doen, ook als je je bij ons opgeeft. Geef dan wel even aan dat je bij ons hoort, door de vermelding 'Summercamp Dutch Nature Friends', dan kan je de camping zoveel mogelijk het voor ons bedoelde deel vrij plannen.
De camping heeft geen zwemgelegenheid, maar op enkele km afstand is een klein overdekt zwembad te vinden.

Boeken

De camping ligt midden in het gebied dat wordt beschreven in de Rother wanderführer Dolomiten 7. Südöstliche Dolomiten - Cortina bis Belluno.
Er staan 56 wandelingen in, dat moeten er genoeg zijn!

Door de Dolomieten lopen een aantal doorgaande meerdaagse trekking routes. Deze staan beschreven in de Rother Führer der Dolomiten-Höhenwege 4 – 7.

De Alta Via 1 en 2 staan ook beschreven in de Engelstalige gids ( ook als e-book te verkrijgen): Trekking in the Dolomites Alta Via 1 and Alta Via 2, geschreven door Gillian Price, uitgeverij Cicerone.

25 meerdaagse tochten staan beschreven in: Walking in the Dolomites 25 multi-day routes in Italy's Dolomites,  geschreven door Gillian Price, uitgeverij Cicerone.

Al deze boeken zijn onder meer te koop bij www.bol.com. Koop je een boek van net onder de 20 euro, dan betaal je ook verzendkosten . Koop je er nog iets van 1 euro (of 1 eurocent..)  bij, dan betaal je geen verzendkosten. Weet je niet wat? Kijk dan eens hier: bol-rekeningopvuller

Kaarten

Een goede wandelkaart (1:25000) van het gebied is de Wandelkaart 025 Dolomiti di Zoldo, Cadorine e Agordine. Uitgever: Tabacco, ISBN: 9788883150258)

Een 1:50000 wandelkaart, die ook de zuidelijker gelegen Bellunese Dolomieten bestrijkt is Wandelkaart 77 Alpi Bellunesi.  Uitgever: Kompass, ISBN: 9783850264150

Beide kaarten zijn o.a (online) te koop bij www.dezwerver.nl.

Openbaar vervoer

Via de website www.rome2rio.com
kom je er achter hoe je met het openbaar vervoer naar het trefkamp kunt komen.
Via Venetië lijkt het meest voor de hand liggend. Vervolgens met de trein naar Longarone, en dan verder met de bus naar Mareson-Pecol.

Er rijdt ook een bus van Amsterdam naar Venetië (Het treinstation is in Mestre) , zie https://www.flixbus.nl. Bereid je in dat geval voor op een aardig lange reis..

Klettersteigs / Via Ferrata

De klettersteig, oftewel de Via Ferrata is uitgevonden in de Dolomieten.
Meer informatie hierover kun je vinden op: http://www.dolomitemountains.com

De Duitse website klettersteig.de biedt veel informatie over klettersteigs in heel Europa.

Wat meer informatie over klettersteigs in het Val di Zoldo vind je op https://www.dolomiti.org/de/val-di-zoldo/die-natur-erleben-val-di-zoldo-dolomiten/klettern-in-val-di-zoldo-dolomiten/kletterei-vie-ferrate-dolomiten/

Bij http://www.bol.com is een aantal boeken te koop over klettersteigs in de Dolomieten. Staat er niets voor je in? dan kun je ze doorgaans gratis terugsturen!